2021 Populierenpijlstaart - Laothoe populi   E: Poplar Hawk-moth  D: Poplar Hawk-moth  F: le Sphinx du peuplier

2022 Populierenpijlstaart

De populierenpijlstaart is een bruine pijlstaart met een spanwijdte van 70 tot 90 millimeter. Op de ondervleugels, die meestal boven de voorvleugels uitsteken, zit een rode vlek. De vlinder valt nauwelijks op tussen dorre bladeren, zowel door zijn vorm als door zijn grijze en donkerbruine kleuren.

De vlinder komt vooral veel voor in Europa en de gematigde streken van Azië. De vliegtijd is van half april tot begin september in twee generaties. Overdag rust de vlinder tegen een boomstam. De vlinder komt vooral veel voor in Europa en de gematigde streken van Azië. De vliegtijd is van half april tot begin september in twee generaties. Overdag rust de vlinder tegen een boomstam.

 

Vliegtijd: april, mei, juni, luji, augustus.                                                                                                                   Status Europa: Soort is thans niet bedreigd in Europa.                                                                                                 Status Benelux: In de Benelux niet bedreigd.